12. feb, 2017

På måndag....

...går Mindy in i vecka 5! Hon äter fortfarande väldigt dåligt och är lite trött. Det är knappt att godis i form av kokt lever och oxhjärta smakar damen. Kycklingen ratade hon alldeles. Idag köpte jag nötfärs till henne och det passade minsann, idag, men man vet inte om det går ner i morgon 😖. Det är dags att köpa hem ett välsmakande valpfoder och se om det kan fresta henne. Är inte särskilt orolig för maten, hon har lite att ta på denna gången. Ett kg tyngre än innan förra dräktigheten. Om någon vecka börjar jag att mäta magomfånget på henne, hon börjar nog lägga ut om ett litet tag. Undra hur många det är den här gången? Hoppas på 4-6 så juvrerna räcker till. Senast var det ju sju så det var att rotera med valparna så alla fick det de skulle. Den 9-10 mars åker jag för att röntga henne, då är fostren tillräckligt mineraliserade så man kan se exakt hur många små liv det är. Spännande värre 😁  

Vecka 5 (dag 29-35)

Vi går in i fosterstadiet.

Bröstvårtor och de yttre könsorganen börjar utvecklas. 

Valpfostrets tassar börja forma sig, som senare blir till trampdynor och tår.. 

Här börjar också tarmsystemet att bildas, som på detta stadium fortfarande är i navelsträngen.
Tiken vill möjligen först nu visa de första tecken på dräktighet med 
ett ändrat beteende, men buken har ännu inte ändrat form.

30:e dagen

19 mm. Nu formas ögonlock, innerörat och morrhåren. Ögonfransarna anläggs. Tarmarna förbinds med naveln. 5 par bröstvårtor och tårna på frambenen är klart synliga. De yttre Könsorganen börjar visas.

Tårna skiljs nu från varandra. Fostret ökar nu fort i vikt. Skelettet börjar mineraliseras. Ögonlocken, morrhåren, ögonfransarna anläggs nu. Öronsnibbarna växer. 

Senaste kommentaren

06.09 | 14:56

Hej
Tyvärr inte, har valpar just nu och tar inte emot besök mer än av de blivande ägarna.

06.09 | 11:45

Hej! Jag och min familj som består av min man och tioåriga dotter har så smått börjat leta efter en hundras som kan passa oss. Är det möjligt att få komma och göra ett besök och bekanta oss med rasen?

24.09 | 17:22

Ååå så söta de är❤️ Längtar såå tills vi får träffa de söta valpisarna !!

10.08 | 06:01

Så härligt att kunna följa Stellas utveckling och se vad som händer. Vi väntar med spänning! ❤️

Dela den här sidan