3. jan, 2016

Önskar alla ...

...en god fortsättning på det nya året! Det har redan gått tre dagar in på 2016 och några kliv längre mot våren 😉. Lite snö har det kommit också, men så halt det är på skogsstigarna, speciellt där bilar och skogsmaskiner har kört, rena isgatan. Det är några saker man ska tänka på i vintertid när det gäller hundarna. Se till att de har ett varmt, torrt underlag att ligga på i bilburen och att det är förbjudet att lämna dem i bilen om det är kallare än -5*. Låt dem inte heller rusa ut ur bilen, risken för sträckningar, muskel/ledskador ökar. En koppelpromenad för att mjuka upp och få upp värmen i kroppen är det bästa! Tänk på att kolla tassar så det inte har bildats isklumpar mellan trampdynorna, det gör ont. Ett riktigt gissel är det med kramsnön, hundarna ser ut som Michelingubbar med all packad snö runt benen och resten av kroppen. Jag har prövat i stort sett allt; olja, siliconspray, balsam mm mm mm, men inget hindrar snön från att packa sig till hårda isbollar i pälsen. Det är bara minusgrader som hjälper! Ta gärna på ett täcke när det blir för kallt. Och, bind aldrig upp dem t ex utanför affärer, att sitta eller ligga länge på en kall mark är som bäddat för urinvägsinfektion! Förresten, bind ALDRIG hunden utanför affärer! Den kan bli stulen, sparkad, bita ett barn, bli påhoppad av någon annan hund, ja det finns tusen skäl till att aldrig lämna den utan tillsyn.

Parningen då? Mitt emellan Habo och Växjö möttes Mindy och Mocca. Närmare bestämt i Vrigstad. Karin tog hundarna (mammagrisen Mindy funkar bäst i detta läge utan mig) och parningen satt som ett smäck! Jag hann 100 m sedan var det dags att vända! En helt naturlig parning utan inblandning från oss människor, precis som det ska vara 😊. Om ca 2-3 veckor borde jag se säkra tecken på om det har tagit sig. Hade jag kunnat så hade jag vridit fram tiden ett par veckor, är liiiite otålig! Men, men veckorna går fort! 

Dags för utgång med hundarna, slira runt på isiga vägar igen! Återkommer....    

Senaste kommentaren

06.09 | 14:56

Hej
Tyvärr inte, har valpar just nu och tar inte emot besök mer än av de blivande ägarna.

06.09 | 11:45

Hej! Jag och min familj som består av min man och tioåriga dotter har så smått börjat leta efter en hundras som kan passa oss. Är det möjligt att få komma och göra ett besök och bekanta oss med rasen?

24.09 | 17:22

Ååå så söta de är❤️ Längtar såå tills vi får träffa de söta valpisarna !!

10.08 | 06:01

Så härligt att kunna följa Stellas utveckling och se vad som händer. Vi väntar med spänning! ❤️

Dela den här sidan