29. dec, 2015

Nu är det....

.....nära! Nyårsdagen blir en dag i kärlekens tecken 💞. Mindy och Mocca ska få träffas igen. Går allt bra så ska det bli småknattar runt början av mars, på min födelsedag kanske?! Det är det enda jag önskar mig, allt annat spelar ingen roll. Vi brukar ha en långresa inbokad vid feb/mars men detta året ställs den in! 

Julen kom och gick i lugn och ro och nu väntar det nya året runt knuten. Här hemma blir det lugnt, vi stannar hemma med hundarna. Lämnar aldrig dem en afton när det är tradition att smälla raketer och annat "sattyg". Mindy är inte skott- eller fyrverkerirädd men Diva och Nova är. Som tur är smälls det inte så mycket här utanför samhället men det kan räcka med EN så blir de oroliga. Skotträdsla är ett gissel, och med tanke på att vi har en skjutbana ett stenkast från Brukshundklubben där det skjuts ganska frekvent, så får man välja  sina dagar att träna där. Ett skott och det är bara att packa ihop och åka hem. Det går inte att träna med en totalt blockerad och rädd hund. 

I januari börjar jag och Nova en Noseworkkurs. Det ska bli roligt och intressant. Man börjar med eucalyptusdoft i en behållare som hunden nosar upp och därefter andra dofter. Nosework är en grej som kommer stort! Det bästa och roligaste en hund kan göra är ju att använda nosen OCH huvudet samtidigt, det ger en bra mental stimuli. Enkelt att hålla på med hemma vid dåligt väder. Jag är ju lite av en predikant när det gäller den mentala biten, ingen hund är lycklig av en promenad runt kvarteret tre-fyra gånger om dagen och där emellan göra ingenting och ingenting! Det är ju så enkelt, och skönt, att ta sig ut i skogen, en park, ett grönområde etc och göra något kul! Spåra, söka efter leksak eller en person, leta godis på trädstammar eller andra ställen. Efter en sån tur har man en nöjd, glad och trött hund. Hemma kan man lära ett trick, leka kurragömma, leta godis/leksak eller vad nu fantasin hittar på. Men, att göra ingenting måste finnas också, annars får man en hund som ALLTID vill ha roligt och det kan bli jobbigt i längden. Som sagt, lagom dos roligt, lagom dos tråkigt = roligt att ha hund!  

Senaste kommentaren

06.09 | 14:56

Hej
Tyvärr inte, har valpar just nu och tar inte emot besök mer än av de blivande ägarna.

06.09 | 11:45

Hej! Jag och min familj som består av min man och tioåriga dotter har så smått börjat leta efter en hundras som kan passa oss. Är det möjligt att få komma och göra ett besök och bekanta oss med rasen?

24.09 | 17:22

Ååå så söta de är❤️ Längtar såå tills vi får träffa de söta valpisarna !!

10.08 | 06:01

Så härligt att kunna följa Stellas utveckling och se vad som händer. Vi väntar med spänning! ❤️

Dela den här sidan