7. nov, 2015

Väntar.....

....på löpet! Det borde vara dags om 1-2 månader. Håller hon tiden är det 1 månad, men det kan ju bli fördröjt. Mindy mår bra, pigg som en ekorre! Nu är det fullt ös med Lagottovännerna på skogspromenaderna, racer-Mindy är bara förnamnet! Det blir många och långa turer i skogen, men åker iväg till samhället och Jönköping med dem också. De måste uppehålla säkerheten att vistas bland bilar, bussar och folkliv. Viktigt att de är vana vid olika miljöer! Stadsparken är också en plats som är bra att åka till. Massor av hundar, olika djur, barn, fotbollsväsen när match pågår och mycket annat liv. Det känns skönt att de är trygga i olika miljöer. 

Nu är det mörkt tidigt här på Ekebiten, efter kl 16:00 är det ingen ide att gå någon långpromenad inte. Den tar vi runt 12-12:30 och sedan blir det kortisar med ficklampa eller träning på klubben. Jag längtar redan efter vår och sommar, vintern är bara en lång  transportsträcka av väntan på ljuset! Men, det är bara att härda ut! Några minusgrader skulle vara skönt, jag är något trött på all sand och grus som dras in tre-fyra gånger om dagen! Och....12 blöta tassar varje gång de är ute i trädgården 🐾🐾🐾🐾🐾🐾. Fast vad gör det? Allt annat de ger uppväger allt skräp, det finns ju dammsugare och sopborstar! 

Ett akutbesök hos veterinären blev det också. Nova har ont i nacken så nu är det laserbehandlingar, smärtstillande och sele  som gäller ett tag. Kan inte förstå vad hon har gjort, jag har inte sett att det har hänt något. Kanske något degenerativt? Hon börjar ju komma till åren hon också med sina 9 år. Det är bara att hoppas att hon blir bra! Lilla gumman! 

Det är snart dags för en intressant föreläsning genom klubben, "Den Rädda Hunden". Jag har varit på den en gång och tyckte att den var så intressant att det skulle vara bra för medlemmarna att få delta. En rädd hund? Vad ligger bakom rädslan? Vad är aggression? Är det rädslan som framkallar det? Osäkerhet? Varför? Rädsla? Skäller på hundar och människor? Rädslor kan ställa till med mycket!! Så viktigt att gå till botten med problemet och förstå hundens känslor. Tänk om vi människor skulle ta lite tid och lära oss att förstå HUNDEN!? Den gör ju verkligen allt för att förstå oss, eller hur? Ibland kan jag tycka att kraven är för stora och många när man ser dessa tävlingsinriktade människor. Det tävlas i alla grenar som finns, det tränas kvällar och helger vecka ut och vecka in! När får hunden vara hund? Gå en promenad och bara nosa och chilla! När får den slappa utan att vara slutkörd efter ett hårt träningspass?  Lagom är bäst! De kan ju inte säga ifrån utan gör ju oftast allt för att VI vill! 

Dags för sängen med mina tre nattkompisar! 

Senaste kommentaren

06.09 | 14:56

Hej
Tyvärr inte, har valpar just nu och tar inte emot besök mer än av de blivande ägarna.

06.09 | 11:45

Hej! Jag och min familj som består av min man och tioåriga dotter har så smått börjat leta efter en hundras som kan passa oss. Är det möjligt att få komma och göra ett besök och bekanta oss med rasen?

24.09 | 17:22

Ååå så söta de är❤️ Längtar såå tills vi får träffa de söta valpisarna !!

10.08 | 06:01

Så härligt att kunna följa Stellas utveckling och se vad som händer. Vi väntar med spänning! ❤️

Dela den här sidan