15. okt, 2015

Åter igen....

....en härlig höstdag! Jag och Mona med hundar åkte ner till Baskarp strand. Lite blåsigt men skönt med vågor som lekte tafatt med hundarna. En lång sandstrand för hundarna att rusa av sig på och oftast helt folktomt. Mindy hittade ett fågelskelett som tydligen blev hennes och bara hennes, bar det med sig ett bra tag ( 😖 ) innan hon hittade nåt som var mer intressant (äckligare ändå). Den enda som vågade bada var Pepsi, förstås, han skyr inte något som innehåller vatten eller gegga! Tror nog att jag är glad över att mina inte gillar att bada och rulla sig i gegga, inte så roligt att duscha eller föna tre när man kommer hem. Nova går i vattnet om jag slänger i en pinne, men bara tills vattnet når magen, sen är det stopp! Inte ens i poolen hemma vill de bada! Där är ändå ganska varmt en normal sommar. 

Jag älskar hösten! Tycker om när mörkret smyger sig på och jag får tända ljus och en härlig, varm och sprakande brasa. Få krypa upp i soffan och läsa en bra bok, en bit choklad och en påse Cashewnötter att knapra  på, dååååå är jag nöjd! Det är så många måsten på sommaren, inte samma lugn som det är på hösten. Visst jag gillar sommaren också, men efter en hektisk sommar är det skönt med den lugna, mörknande hösten.

Idag har jag bokat tid för ögonlysning av Mindy, det är nästan ett år sedan sist, vad tiden går! U a var det förra gången så det ska det väl vara nu också, hoppas jag. Diva ska vaccineras och skrapa tandsten och förmodligen dra en tand igen! Hon har otroligt dålig tandstatus, ca 12 tänder har hon tappat och dragit. Jag försöker borsta minst en gång i veckan men det är inte lätt på den damen inte. Hon blir hal som en ål, vägrar att öppna munnen, så jag kommer aldrig åt ordentligt. 

På tal om detta så kostar det ibland att ha hund. Som tänder t ex. Vet inget försäkringsbolag som ersätter borttagning av tandsten och utryckning av dåliga tänder. Kostnad för det brukar ligga från ca 2000 kr. Att köpa hund är ju en engångskostnad men därefter......den ska försäkras, vaccineras regelbundet, ha bra mat, när den blir sjuk kostar det ibland skjortan även om den är försäkrad! En krocksäker bur (eller sele), korg att ligga i, koppel och halsband, matskål, kammar, borstar, schampo, balsam, årskostnad för SKK, BBHC, SBK mm mm mm. MEN det är det värt! De ger så mycket och jag skulle aldrig i livet tveka att lägga ut mina sista ören om det behövdes! Men som blivande hundägare ska man nog se till att ha ett litet "hundkostnadskonto" att ta av eller iaf veta att man kan lägga ut en hel del pengar när det behövs. 🍂🍃🍂🍃🍁🌱🍃🍁🍂🍃🍁

Senaste kommentaren

06.09 | 14:56

Hej
Tyvärr inte, har valpar just nu och tar inte emot besök mer än av de blivande ägarna.

06.09 | 11:45

Hej! Jag och min familj som består av min man och tioåriga dotter har så smått börjat leta efter en hundras som kan passa oss. Är det möjligt att få komma och göra ett besök och bekanta oss med rasen?

24.09 | 17:22

Ååå så söta de är❤️ Längtar såå tills vi får träffa de söta valpisarna !!

10.08 | 06:01

Så härligt att kunna följa Stellas utveckling och se vad som händer. Vi väntar med spänning! ❤️

Dela den här sidan