5. okt, 2015

Skrev ett.....

.....långt inlägg igår som bara försvann ut i cyberrymden🤪! Gårdagen tillbringades mestadels ute i svampskogen med lösspringande lyckliga hundar. Snårigt, sunkigt, backigt men de är tuffa de små! Hoppar som harar över buskar och snår. Lyckliga var också matte och husse, en korg full med trumpetsvamp, kantareller och taggsvamp blev det. Det är ett konstigt svampår annars, har fullt sjå att examinera deltagarna på Kantarellsökkursen. Ikväll, äntligen, kan de återstående två avlägga provet och bli godkända. 

Valpkursen är också avslutad med sju duktiga ekipage som alla nu har ett fullt godkänt Hundförarkort. Jag älskar att leda valpkurserna och se hur de utvecklas till härliga individer som är anpassade till samhället och är trygga, allmänlydiga hundar.  Håller just nu på att träna en liten Lagottovalp på bara 12 veckor, en duktig liten rackare som för varje vecka blir säkrare och kaxigare! Precis som det ska vara! De ska utvecklas, ta för sig och ledas av oss för att bli bra hundar till slut. En valp är en valp, bus, bus och åter bus! Med lek och en mjuk, fast hand kommer man långt, att ryta och slita kommer man ingenstans med. Jo, man får en otrygg och lydig hund, en som lyder p g a rädsla och det vill vi inte ha. En hund gör det vi ber den om med glädje och förväntan om vi visar på ett bra sätt vad vi vill att den ska göra och ge den "lön" för utfört arbete! 

Min väntan och längtan efter en valpkull är olidlig! Jag kan lova att det är världens mest efterlängtade små valpisar, om de nu kommer. Kan jag, vågar jag, hoppas på tredje gången gillt? Fina, underbara Mindy och härlige, snygge Mocca, tänk vilka valpar! De kommer att bli snygga, vänliga, gosiga och alldeles underbara med två sådana pärlor till föräldrar. Mindy ska snart ögonlysas igen inför parningen, intyget gäller bara ett  år. Mocca är redan undersökt u a. 

Nu ska Diva få sig ett välbehövligt bad, inte speciellt uppskattat av henne men att fönas och borstas kompenserar tortyren! Hon njuter av vår alldeles egna gosestund som vi gjort proceduren till. Underbara, speciella Diva, 10 år nu den 16:e oktober. Hon är mitt hjärtebarn, om man nu får kalla hundarna för barn, men hon ÄR speciell och har alltid varit. Så förståndig, hennes ögon är som en själaspegel, förtrollande, djupa och mörka som en skogstjärn! Så klart älskar jag dem alla tre, men hon är min första hund och som sagt väääääldigt speciell! 

Senaste kommentaren

06.09 | 14:56

Hej
Tyvärr inte, har valpar just nu och tar inte emot besök mer än av de blivande ägarna.

06.09 | 11:45

Hej! Jag och min familj som består av min man och tioåriga dotter har så smått börjat leta efter en hundras som kan passa oss. Är det möjligt att få komma och göra ett besök och bekanta oss med rasen?

24.09 | 17:22

Ååå så söta de är❤️ Längtar såå tills vi får träffa de söta valpisarna !!

10.08 | 06:01

Så härligt att kunna följa Stellas utveckling och se vad som händer. Vi väntar med spänning! ❤️

Dela den här sidan